Geen resultaten gevonden, probeer een ander zoekwoord.

Meerwaarde in kwaliteit van Belgisch varkensvlees doorheen de keten

Kwaliteitsvol varkensvlees van eigen bodem

Pure en eerlijke ham van bij ons.

Over Belpork

Belpork werkt sinds de start in 2000 als interprofessionele organisatie op nationaal vlak met als doel het imago en de consumptie van het Belgisch varkensvlees op duurzame wijze te bevorderen via het beheer van kwaliteitssystemen en integraal ketenbeheer. Belpork is eigenaar en beheerder van de kwaliteitslabels BePork (vers varkensvlees) en Meesterlyck (kookham en gedroogde ham) en mede-eigenaar van het antibioticamonitoringssysteem AB Register.

Onze activiteiten

BePork

Bepork garandeert lokale productie van ‘riek tot vork’ door de vereniging van alle schakels in de productiekolom. Elk van deze schakels werkt mee aan een kwaliteitsvol, gecontroleerd en getraceerd stukje varkensvlees.

Meesterlyck

Meesterlyck is sinds 1992 hét keurmerk voor kwaliteitskookham van bij ons. Het M-brandmerk is inmiddels een vertrouwd symbool dat staat voor pure en vooral lekkere ham. Meesterlyck-ham moet voldoen aan de strengste kwaliteitsvereisten en wordt gecontroleerd tot in het verkooppunt. In 2017 werd het assortiment onder Meesterlyck label verder uitgebreid met gedroogde ham.

Dierenwelzijn

In 2017 is Belpork gestart met het uitwerken van een dierenwelzijnsinitiatief met de bedoeling dierenwelzijn op een verder te verankeren binnen de kwaliteitswerking en bij uitbreiding de volledige sector. Dit naar aanleiding van recente incidenten en gezien dierenwelzijn met de regionalisering geschrapt wordt uit de autocontrolegidsen.

Antibioticumbeleid

De maatschappelijke bezorgdheid rond overmatig antibioticagebruik en de nood aan een meer verantwoord gebruik van antibiotica is groot. Een verantwoord antibioticumbeleid blijft ook in de toekomst een kernwaarde binnen onze kwaliteitswerking waar wij vanuit Belpork vzw actief aan blijven werken.

Bedrijfsgezondheidsplan

Belpork vzw streeft ernaar de bedrijfsgezondheid, de diergezondheid op het bedrijf, proactief naar een hoger niveau te tillen. Daarom werd in 2021 de opmaak van een bedrijfsgezondheidsplan gelanceerd. Dit stimuleert de communicatie en samenwerking tussen de varkenshouder en zijn dierenarts.

Duurzaamheid

In het dagdagelijkse leven is duurzaamheid niet meer weg te denken en ook Belpork vzw wil haar rol spelen en bijdragen tot verduurzaming van de varkenssector. Om die reden ontwikkelde Agrofront een duurzaamheidsmonitor die geïmplementeerd werd in het BePork-kwaliteitssysteem.