Geen resultaten gevonden, probeer een ander zoekwoord.

Ham, het best bewaarde geheim van de Belgen. 
Bewaakt door Meesterlyck.Je wist het misschien nog niet maar ham is eigenlijk een Belgische uitvinding. Het is een uitvinding die al eeuwenlang bestaat én die sinds 1992 bewaakt wordt door het Meesterlyck kwaliteitslabel.
Als Belg delen we  zo’n fantastisch product natuurlijk liever niet met iedereen. Daarom houden we onze Belgische ham al jaren voor onszelf.
Zelfs de Vlaamse Meesters schilderden nooit hamop hun prachtige stillevens vol met lekkernijen. Toeval? Wij denken alvast van niet. Want waarom zou je zo’n Meesterlyck uitvinding delen met de rest van de wereld?

Wat is Meesterlyck?


Meesterlyck is sinds 1992 het keurmerk voor kwaliteitskookham en – gedroogde ham en staat bekend voor haar authenticiteit, eerlijkheid en puurheid.

Het productieproces van een Meesterlyck ham is niet alleen gebonden aan zeer strikte normen en voorwaarden, de normen zijn in veel gevallen ook strenger dan de Europese wetgeving. Meesterlyck hammen onderscheiden zich voornamelijk van de meeste andere hammen door het minimum aan toevoegingen en additieven die in de hammen verwerkt mogen worden. Zo is bijvoorbeeld de verhouding water/eiwit maximum 3,5 bij Meesterlyck kookham.

Sinds 1992 heeft het productgamma van Meesterlyck zich al aanzienlijk uitgebreid. Anno 2019 zijn er al 19 typen kookham en 1 type gedroogde ham onder het Meesterlyck label in de winkelrekken te vinden. Deze zijn te herkennen aan het Meesterlyck logo op de verpakking.