Aansluitingsformulier
Coach
Geen resultaten gevonden, probeer een ander zoekwoord.

BePork. Quality Pork. Because we care.

BePork staat voor kwaliteitsvol varkensvlees van Belgische bodem

Bepork garandeert lokale productie van ‘riek tot vork’ door de vereniging van alle schakels in de productiekolom: van diervoederfabrikanten, varkenshouders, transportbedrijven, slachthuizen, uitsnijderijen en vleesverwerkers tot verkooppunten. Elk van deze schakels werkt mee aan een kwaliteitsvol, gecontroleerd en getraceerd stukje varkensvlees. Door ons te organiseren staat de varkenssector sterker en wordt meerwaarde geboden naar producenten en afnemers.

BePork garandeert boven op de wettelijke basis voor veilig en kwaliteitsvol varkensvlees nog extra garanties. Dierenwelzijn, duurzaamheid en diergezondheid staan centraal. Elke dag zetten al onze leden maximaal in op deze garanties. Dit uit zich bij veehouders bijvoorbeeld door een intensieve opvolging van de gezondheid van hun dieren samen met hun dierenarts. Extra inspanningen zorgen voor comfort in de stal, bij het transport én bij slacht. Voeders zijn afkomstig van fabrikanten die maatschappelijk verantwoord geteelde soja aankopen. Een duurzaamheidsmonitor laat toe de duurzaamheidsinspanningen van de varkenssector in kaart te brengen en evoluties op te volgen doorheen de volledige varkenskolom. 

BePork vormt een ijzersterke basis waarop andere lastenboeken kunnen verder werken wat zorgt voor transparantie in de markt.

BePork wordt handelsgericht ingezet en is als zodanig niet zichtbaar in de vleestoog van de slager of supermarkt voor de consument.

BePork is gelijkwaardig aan het Duitse kwaliteitssysteem QS. Dat betekent concreet dat de export naar Duitsland wordt gegarandeerd.

Het BePork-kwaliteitssysteem is momenteel in volle opstart en wordt ons ledenbestand nog uitgebreid. Op dit moment telt BePork 3.693 varkenshouders, 124 transportbedrijven, 11 slachthuizen, 42 uitsnijderijen en 1 vleesverwerker.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik accepteer de algemene voorwaarden van Belpork