Geen resultaten gevonden, probeer een ander zoekwoord.

Vleesverwerker

Procedure aansluiten of registreren voor een
Vleesverwerker

Op het niveau van vleesverwerkers is een BePork-certificatie of BePork-registratie mogelijk afhankelijk van het beoogde gebruik van de BePork-grondstoffen. U kan varkensvlees onder BePork kwaliteit en met de nodige garanties aankopen bij een BePork gecertificeerde leverancier. Bij de aankoop van varkensvlees onder BePork kwaliteitslabel worden dan de bijhorende traceringsdocumenten als bewijs van garantie op BePork kwaliteit meegeleverd.

Om deze documenten als garantiebewijs te kunnen opmaken en meezenden, moet u gecertificeerd of geregistreerd zijn bij Belpork vzw.

BePork certificatie

Wenst u uw eindproducten verder te commercialiseren onder het BePork of Meesterlyck-label of vraagt uw afnemer de garantie op BePork-kwaliteit? Als vleesverwerker kan u eenvoudig deelnemen door onderstaand stappenplan te volgen.

U vult het digitale aansluitingsformulier volledig en correct in waarbij u akkoord gaat met het BePork-kwaliteitshandboek en -reglement van Belpork vzw.

Na verwerking van het aansluitingsformulier door Belpork vzw, ontvangt u een gebruikersnaam en handleiding voor de webtoepassing TRACY zodat u de aanmeldprocedure voor het platform kan doorlopen.

Binnen een termijn van vijf werkdagen informeert Belpork vzw de door u gekozen OCI om de initiële BePork audit in te plannen. De OCI zal de audit uitvoeren binnen een termijn van maximaal één maand, behoudens overmacht of indien dit op uw vraag wordt uitgesteld.

Indien de OCI de initiële audit gunstig rapporteert, wordt u erkend binnen het BePork-kwaliteitssysteem en kan u BePork- en Meesterlyck-producten commercialiseren. U levert de bijhorende traceringsdocumenten als bewijs van garantie op de BePork- en Meesterlyck-kwaliteit aan de afnemer.

BePork registratie

Wenst u de producten niet verder te  commercialiseren onder het BePork-label maar deze wel te ontvangen? Als vleesverwerker volstaat het om geregistreerd te zijn binnen het BePork-kwaliteitssysteem om de officiële documenten als garantiebewijs bij de aankoop van BePork varkensvlees te ontvangen. Zonder deze registratie kan u geen officiële documenten als garantiebewijs bij aankoop van BePork varkensvlees ontvangen.

U kan uw bedrijf registreren door onderstaande stappen te volgen.

U vult het digitale registratieformulier volledig en correct in waarbij u akkoord gaat met het BePork-reglement van Belpork vzw.

Uw bedrijf wordt door Belpork vzw geregistreerd in de databank en u kan vervolgens BePork-varkensvlees ontvangen van uw leveranciers.

Als kandidaat deelnemer ontvangt u van Belpork vzw uw factuur voor de jaarlijkse deelnemersbijdrage BePork ter waarde van 90 euro (exclusief btw)* evenals de factuur voor de initiële audit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik accepteer de algemene voorwaarden van Belpork